Bloemstraat 114 - IV Amsterdam, Binnenstad

Vraagprijs € 425.000 k.k.

Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Dubbel bovenhuis
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Beschikbaar
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1737
Wijk  :  Binnenstad
Ligging  :  Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
VVE bijdrage  :  120 p/mnd
Woonoppervlakte  :  67 m²
Inhoud  :  200 m³
Totaal aantal kamers  :  3
Aantal slaapkamers  :  2
Overige ruimte  :  overloop
Omschrijving:
***English translation below***

Een unieke kans midden in de Jordaan! Sfeervol loft-style appartement verdeeld over de twee bovenste verdiepingen van fraai Rijksmonument. Heerlijk wonen op een van de gezelligste locaties van Amsterdam, vlakbij de Prinsengracht en de Bloemgracht.

Ligging
Het pand is gelegen op een toplocatie binnen de grachtengordel van Amsterdam Centrum. Voor uw dagelijkse boodschappen zijn er volop mogelijkheden in de buurt: supermarkt, bakker, slager, kaas-, visboer zijn op loopafstand te vinden. Voor verse biologische producten kunt u op zaterdag terecht op de Noordermarkt en er is elke zaterdag markt op de Lindengracht. Ook het cultuurpark Westergasfabriek en het sportcentrum Het Marnix zijn dichtbij gelegen.

Omschrijving
Het appartement heeft een oppervlakte van circa 67m2 en is gelegen op de vierde en vijfde verdieping van een Rijksmonumentaal historisch pand. De voor- en achterzijde is drie ramen breed. Aan de achterzijde is er uitzicht op groen en de panden aan de Bloemgracht. In het appartement heerst een prettige ambiance door onder andere de houten vloer- en dakbalken, de houten vloer en ramen met roedeverdeling. De afwerking is zeer verzorgd. Er is thans een grote slaapkamer op de bovenste verdieping maar er zijn eenvoudig twee slaapkamers te creren.

Indeling
Vierde verdieping: entree, open woonkeuken voorzien van een kookeiland aan de achterzijde, badkamer met toilet en een woonkamer met originele houten vloer en schouw aan de voorzijde.
Vijfde verdieping: overloop, slaapkamer met inbouwkasten aan de voorzijde en slaapkamer aan de achterzijde.

Keuken
Open RVS woonkeuken met een stenen aanrechtblad en een kookeiland, voorzien van een dubbele spoelbak, 5-pits gaskookplaat, oven, vaatwasser, wasmachineaansluiting en een koelkast met vriesvak.

Sanitair
Moderne badkamer voorzien van een wastafel, ligbad met douchegelegenheid, toilet en elektrische ventilatie.

Installaties
Verwarming en warmwater middels cv ketel (Atag, bouwjaar 2019);
Elektrische installatie.

Vereniging van Eigenaren
Vereniging van Eigenaars Bloemstraat 114 te Amsterdam. De administratie VvE wordt in eigen beheer gevoerd. De servicekosten voor de woning bedragen circa 120,= per maand. Het betreft een actieve VvE. De VvE is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Bijzonderheden/kenmerken
Rijksmonument;
Houten kozijnen deels voorzien van dubbel glas;
Het appartement is gelegen in gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht;
Eigen grond;
Bouwjaar circa 1737.

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegronden*

A unique opportunity in the heart of the Jordaan! Attractive loft-style flat split over the top two floors of a beautiful "Rijksmonument" listed building. Fantastic living, in one of the most delightful locations in Amsterdam, close to Prinsengracht and Bloemgracht.

Location
The property is situated in a superb location within Amsterdam Centrum's canal ring. For daily shopping, there is plenty of choice nearby: supermarket, baker, butcher, cheesemonger, and fishmonger are all within walking distance. Fresh organic produce is available from Noordermarkt on Saturdays, and there is also a market every Saturday on Lindengracht. The Westergasfabriek culture park and the Het Marnix sports centre are close by.

Description
The flat offers a floor area of approximately 67m2 (GFAm2 ) on the fourth and fifth floor of a historical listed building classified as a "Rijksmonument". The front and rear are three windows wide and to the rear there is a leafy green view, taking in the properties on Bloemgracht. There is a lovely ambiance in the flat created by features such as the wooden floor and roof beams, the wooden floor and paned windows. There is a high-quality finish throughout. Currently, there is a large bedroom on the top floor, but it would be very easy to create two bedrooms.

Layout
Fourth floor: entrance, spacious open-plan kitchen with a cooking island to the rear, bathroom with WC and a living room with original wooden floor and fireplace to the front.
Fifth floor: landing, bedroom with built-in wardrobes to the front and bedroom space to the rear.

Kitchen
Spacious open-plan stainless steel kitchen with a stone countertop and a cooking island, fitted with a double sink, 5-burner gas hob, oven, dishwasher, connection for a washing machine, and a fridge with freezer compartment.

Sanitary facilities
Modern bathroom fitted with a basin, bath with shower, WC, and electric ventilation.

Homeowners' Association
Homeowners' Association Bloemstraat 114, Amsterdam. De administration of the association is managed by the owners. The service charges amount to 120,- per month. It is an active Homeowners' Association. The Homeowners' Association is registered with the Chamber of Commerce.

Special features/characteristics
"Rijksmonument" listed building;
Wooden window frames, part double-glazed;
The property is situated in an area designated as a conservation area;
Build year circa 1737.

Nabijgelegen:
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl