Waalsteeg 15 Amsterdam, Binnenstad

Deze woning is verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Heel pand
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1880
Wijk  :  Binnenstad
Ligging  :  Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Energielabel  :  Klasse C
Woonoppervlakte  :  54 m²
Inpandige ruimte  :  7 m²
Perceeloppervlakte  :  33 m²
Inhoud  :  156 m³
Totaal aantal kamers  :  5
Aantal slaapkamers  :  3
Overige ruimte  :  bijkeuken, berging, wasruimte
Omschrijving:
Uniek afgewerkt geheel pand midden in de historische binnenstad in een rustig straatje zonder autoverkeer. Om de hoek bij de Kromme Waal, op loopafstand van het C.S.

Ligging
Het pand is gelegen in een idyllisch stukje Amsterdam in een autovrije straat. Centraal en dichtbij alles wat Amsterdam te bieden heeft. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij supermarkten op de Nieuwmarkt en op de Jodenbreestraat. Voor verse biologische producten kunt u elke zaterdag terecht op de biologische markt op de Nieuwmarkt. De gezellige Utrechtsestraat met veel specialiteiten winkels is op fietsafstand gelegen. Voor plezier en ontspanning kun je terecht in het nabijgelegen Koninklijk theater Carré, de Hermitage, Artis, Hortus, het Rembrandthuis, het Muziektheater, de Kleine Komedie en tal van nabijgelegen eetgelegenheden en bioscopen. De rustige autovrije Waalsteeg leent zich perfect om heerlijk met de deuren open voor het huis in het zonnetje zitten.

Omschrijving
Geheel pand van circa 54m2 (bruto vloeroppervlakte 90m2) met hoge plafonds, verdeeld over de begane grond, tussenverdieping, eerste verdieping en kapverdieping. Waarschijnlijk is het pand ongeveer 300 jaar geleden gebouwd als paardenstal en is later, omstreeks 1880 de huidige voorgevel aangebracht. De huidige eigenaar, ontwerper Pepe Heykoop en zijn vriendin hebben het pand enkele jaren geleden gekocht en totaal gerenoveerd (2009-2011). Zij hebben er een bijzondere woning gecreëerd waarbij veel gebruikte materialen zijn toegepast zoals onder andere de houten trappen, de houten boerderijdeuren aan de voorzijde, de keuken, het aanrecht en het bad op pootjes. De vloer van de kapverdieping is deels verwijderd wat zorgt voor een hoge ruimte (circa 4,5m) op de eerste verdieping met veel lichtinval. Bovendien zijn de dakramen vervangen door velux ramen en zijn er twee dakkapellen geplaatst met een klein zonneterras van circa 2m2 op het dak. Verder zijn alle 36 vloerbalken vervangen, is het dak en de begane grond vloer geïsoleerd, is de achtergevel vervangen en geïsoleerd en zijn elektra, cv en de riolering geheel vernieuwd. Twee originele balken van de kapverdieping zijn opgeslagen en kunnen desgewenst door een nieuwe eigenaar teruggeplaatst worden waardoor er extra ruimte ontstaat.
De balkenplafonds, de metselwerk muren en de houten sporenkap geven dit huis een knusse ambiance, een huis met unieke afwerking met een duurzaam karakter, veel vrijheid, geen boven- en onderburen en geen vereniging van eigenaars.

Indeling
Begane grond: eigen entree, meterkast, woonkeuken met twee grote openslaande glazen deuren aan de voorzijde naar de steeg waar de hele middag de zon op staat, trap naar de tussen- en de eerste verdieping, berging aan de achterzijde voorzien van de cv ketel en een wasmachineaansluiting.
Tussenverdieping: slaap- of tv-ruimte
Eerste verdieping: overloop, woonkamer met houtkachel (eventueel ter overname), separaat toilet en een badkamer aan de achterzijde, slaapkamer aan de voorzijde.
Kapverdieping: slaapruimte aan de achterzijde met fonteintje en dakkapel en Veluxramen en vide aan de voorzijde met bad.

Keuken
Keuken met een origineel granito aanrecht met bovengelegen hardhouten houten planken, voorzien van gootsteen, vaatwasser (SMEG), vintage oven, afzuigkap (SMEG) en een losse koelkast (SMEG).

Sanitair
Separaat toilet op de eerste verdieping.
Moderne badkamer met wastafelmeubel en een douche met glazen douchewand. De badkamer is afgewerkt met marmeren vloer- en wandtegels.
Bad op pootjes op de kapverdieping.

Installaties
Verwarming en warmwater middels cv ketel (Remeha HR, bouwjaar 2018);
Moderne elektrische installatie voorzien van aardlekschakelaar;
Houtkachel op de eerste verdieping.

Bijzonderheden/kenmerken
Geheel pand;
Hoge plafonds;
Houten kozijnen met dubbel glas;
Balkenplafond;
Massieve hardhouten vloeren (Esdroon en Mahonie);
Gelegen in een gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht;
Eigen grond;
Energielabel C;
Bouwjaar omstreeks 1880.

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegronden*

Uniquely finished town house in the historic city centre, situated in a quiet, traffic-free street. Just around the corner from the Kromme Waal and within walking distance of the Central Station.

Location
The property is situated in an idyllic part of Amsterdam, in a traffic-free street. Central and close to all that Amsterdam has to offer. There are supermarkets on Nieuwmarkt and Jodenbreestraat for day-to-day shopping. On Saturdays, there is a fresh produce market on Nieuwmarkt for fruit and vegetables. The delightful Utrechtsestraat, with its range of speciality shops, is a short cycle distance away. Entertainment and leisure facilities are also very well catered for in the vicinity, with the Royal Carré Theatre, the Hermitage, Artis, Hortus, the Rembrandthuis, the Muziektheater, the Kleine Komedie and innumerable restaurants, cafes and cinemas on hand. The peaceful, traffic-free Waalsteeg offers a perfect environment for sitting out in the sun in front of the house.

Description
Entire ground, mezzanine, first and attic level property of around 54 m2 (gross surface area 90 m2) with high ceilings. The property was most likely built around 300 years ago as a stable and was converted to its present appearance later, around 1880. The current owner, designer Pepe Heykoop, and his girlfriend bought the property some years back and refurbished it completely (between 2009-2011). They've created an extraordinary home, using many reclaimed materials such as the timber staircases, the timber shutters to the front, the kitchen and kitchen units and the free-standing bath. The attic floor has been partially opened up, creating a tall space (around 4.5 metres) on the first floor, which floods the home with light. The old skylight windows have also been replaced by Velux windows and two dormer windows have been installed with a small (around 2m2) sun terrace on the roof. Also, all 36 floor joists were replaced, the roof and ground floor were insulated, the rear wall was rebuilt and insulated and all electrical, central heating and plumbing systems were completely renewed. Two of the original attic floor joists were put into storage and can be reinstalled by a new owner, if desired, to create extra room.
The beamed ceilings, brick walls and timber roof beam ends give this home a friendly ambience; a home with unique, sustainable finishings, considerable freedom, no upstairs or downstairs neighbours and no owners' association.

Layout
Ground floor: private entrance, meter cupboard, open-plan dining kitchen with two large glass doors opening to the street at the front, where the sun shines all afternoon, stair to the mezzanine and first floors, storage area to the rear containing the CH boiler and washing machine connections.
Mezzanine level: bedroom or TV room
First floor: landing, living-room with wood-burning stove (may be included in sale), separate toilet and bathroom to the rear, bedroom to the front.
Attic level: bedroom to the rear with vanity basin, dormer window and Velux skylights, and space to the front with bath.

Kitchen
Kitchen with original marble work surface below hardwood timber planking, sink, vintage oven, and SMEG appliances – dishwasher, extractor and free-standing fridge.

Sanitary facilities
Separate toilet on the first floor.
Modern bathroom with fitted washbasin unit and a shower with glazed shower screen. The bathroom is finished in marble tiles on the walls and floor.
Free-standing bath in the attic area.

Utilities
Heating and hot water provided by a CH boiler (Remeha HR, 2018);
Modern electrical system with earth leakage circuit breaker;
Wood-burning stove on first floor (may be included in sale).

Special features/characteristics
Town house;
High ceilings;
Timber-framed double-glazed windows;
Beamed ceilings;
Solid hardwood floors (maple and mahogany);
Situated in an area designated as a protected cityscape;
Own plot;
Energy label C;
Year of construction around 1880.
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl