Derde Weteringdwarsstraat 29 AMSTERDAM, Binnenstad

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Bijzonder woonhuis
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1670
Wijk  :  Binnenstad
Ligging  :  Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Woonoppervlakte  :  185 m²
Perceeloppervlakte  :  105 m²
Inhoud  :  500 m³
Totaal aantal kamers  :  6
Aantal slaapkamers  :  4
Tuin  :  Normaal, noordwest, 5 x 5 m
Overige ruimte  :  toilet
Omschrijving:
Authentiek Rijksmonumentaal 17e eeuws Wevershuis met achtertuin. Het 8 meter brede huis heeft een oppervlakte van circa 185m2 en bestaat uit een souterrain, beletage, eerste en zolderverdieping. Het huis verkeert nog grotendeels in de oorspronkelijke toestand met uitzondering van het souterrain en de omstreeks in 2002 vernieuwde fundering. Gelegen om de hoek van het Rijksmuseum, in het historische Spiegelkwartier, het hart van de nationale kunst- en antiekhandel, tussen de Vijzelgracht en de Spiegelgracht.

Ligging
Het pand is gelegen op een centrale locatie in Amsterdam Centrum, tussen De Vijzelgracht en Spiegelgracht. Voor uw dagelijkse boodschappen zijn er volop mogelijkheden in de buurt: supermarkten op de Vijzelstraat en het Marie Heinekenplein en de gezellige winkels op de Utrechtsestraat of de Albert Cuypmarkt. Op loopafstand vindt u diverse heerlijke koffiebarretjes, broodjeszaken en restaurants. Verscholen tussen de poffertjeskraam aan het Weteringcircuit en het hoofdkantoor van Heineken ligt speeltuin UJ Klaren en om de hoek ligt het kind- en oudervriendelijke Amstelveld met een groot speelveld en het zonnige terras van Nel. Voor kunst en cultuur kunt u terecht in het op loopafstand gelegen Rijksmuseum.

Omschrijving
Geheel leeg op te leveren pand bestaande uit een onlangs verbouwd souterrain met eigen entree en eigen voorzieningen met een plafondhoogte van circa 2,40 meter, een beletage, en eerste verdieping met een plafondhoogte van circa 3,25 meter en een zolderverdieping met houten sporenspant. De achtertuin van circa 5 bij 5 meter is gelegen op het noord westen in een hof grenzend aan de tuinen van drie soortgelijke wevershuizen.

Indeling
Souterrain: entree, keuken, kamer in het voorhuis, kamer met badkamer en apart toilet in het achterhuis.
Beletage: entree via stenen trap, ruime ontvangsthal, woonkamer in het voorhuis met balkenplafonds, schouw en inbouwkasten, trapkast en keuken met badgelegenheid in het achterhuis. Via de binnentrap is er het opkamertje boven de keuken te bereiken. De tuin is vanuit het achterhuis op deze etage met een houten trap bereikbaar.
Eerste verdieping: overloop, toilet, hoofdslaapkamer in het voorhuis met balkenplafonds, schouw en inbouwkasten, tweede slaapkamer eveneens in het voorhuis met balkenplafonds en inbouwkast.
Zolderverdieping: ruime overloop, toilet, derde slaapkamer met dakkapel aan zowel de voor- als aan de achterzijde, boven deze zolder ligt een thans niet toegankelijke vliering.

Keukens
Souterrain: moderne witte keuken met zwart aanrecht voorzien van spoelbak, koelkast, afzuigkap en elektrische kookplaat.
Beletage: eenvoudige keuken met granitoaanrecht.

Sanitair
Beletage: eenvoudige badkamer met douche, wastafel en toilet.
Eerste verdieping: eenvoudige badkamer met douche, wastafel en toilet.
Tweede verdieping: eenvoudig toilet met wastafel.
Derde verdieping: eenvoudige badkamer met ligbad, wastafel en toilet.

Installaties
Centrale verwarming met warmwatervoorziening ten behoeve van het souterrain. Het souterrain beschikt over vloerverwarming. De centrale verwarmingsinstallatie ten behoeve van het Overige verdiepingen worden verwarmd met gaskachels.

Auto en openbaar vervoer
Het pand is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S100 en S110). Op loopafstand is buslijn 354 en zijn tramlijnen 4, 7, 10, 14, 16, 24 en 25 te bereiken. Op fietsafstand is het metrostation Weesperplein bereikbaar. Parkeren door middel van vergunningensysteem, op de openbare weg is het betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 0:00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 0:00 uur. In de nabijgelegen parkeergarage aan het Marie Heinekenplein worden parkeerplaatsen verhuurd.

Bijzonderheden/kenmerken
Zeer uniek huis met veel fraaie details;
Grote houten ramen met roedenverdeling;
Hoge balken plafonds;
Zadel dak met sporenspanten;
Vernieuwde fundering;
Eigen grond;
Rijksmonument;
Koper zal in de koopakte een ouderdomsclausule opnemen;
Bouwjaar circa 1670;

Kijk voor plattegronden op onze site!
Nabijgelegen:
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl