Egelantiersgracht 62 Amsterdam, Binnenstad

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Grachtenpand
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1897
Wijk  :  Binnenstad
Ligging  :  Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht
Woonoppervlakte  :  257 m²
Perceeloppervlakte  :  106 m²
Inhoud  :  631 m³
Totaal aantal kamers  :  7
Aantal slaapkamers  :  5
Overige ruimte  :  toilet, hal, berging
Omschrijving:
***English translation below***

Een unieke kans midden in de historische binnenstad! Een hoogwaardig en compleet verbouwde voormalige drukkerij op eigen grond verdeeld over vier verdiepingen, met thans drie slaapkamers (mogelijkheid voor vier of vijf slaapkamers), twee badkamers en een waanzinnig dakterras met uitzicht op de Westertoren! Gelegen aan een rustige idyllische gracht midden in de Jordaan vlakbij de Prinsengracht.

Ligging
Het pand is gelegen op een toplocatie binnen de grachtengordel van Amsterdam Centrum. Voor uw dagelijkse boodschappen zijn er volop mogelijkheden in de buurt: supermarkt, bakker, slager, kaas-, visboer zijn op loopafstand te vinden. Voor verse biologische producten kunt u op zaterdag terecht op de Noordermarkt en er is elke zaterdag markt op de Lindengracht. Ook het cultuurpark Westergasfabriek en het sportcentrum Het Marnix zijn dichtbij gelegen.

Omschrijving
Geheel pand van circa 257m2 bestaande uit een begane grond met achteruitbouw, een eerste, tweede en derde verdieping en een dakterras. Het pand is onder architectuur zeer hoogwaardig en luxe gerenoveerd. Kenmerkend zijn de hoge plafonds met stalen pilaren en "doorkijk-"haard en de industriële achteruitbouw met daklichten op de begane grond, het hoogwaardige schilderwerk, de fraaie houten vloeren en leren vloerafwerking met houten plafond op de bovenste verdieping en het dakterras dat van alle gemakken is voorzien, zoals een buitenkeuken, douche, ingebouwde banken met op maat gemaakte kussens, bewateringsinstallatie en muziekinstallatie. Verder is het pand uitgerust met een ultramodern Creston Domotica systeem voor onder andere draadloze bediening van verlichting en regeling van warmte.

Indeling
Begane grond: entree, hal met kast voorzien van cv ketel en meterkast, eetkamer met uitzicht op de gracht aan de voorzijde, luxe open keuken voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur en spoeleiland, separaat toilet met fontein, trapkast, trap naar de eerste verdieping, riante woonkamer in uitbouw aan de achterzijde met daklichtstraat en gashaard.
Eerste verdieping: overloop, luxe badkamer met toilet en kast voorzien van wasmachine- en drogeraansluiting, ruime slaapkamer met inbouwkast aan de achterzijde, tweede ruime slaapkamer met op maat gemaakte inbouwkasten en een vrijstaand bad aan de voorzijde.
Tweede verdieping: overloop, separaat toilet met fontein, masterbedroom met airco en een walk trough closet en een luxe semi open badkamer voorzien van een grote inloopdouche met glazendouchewand, wastafel meubel en twee Franse balkons.
Derde verdieping: woonkamer met een design houtkachel, twee Franse balkons met openslaande deuren aan de achterzijde, pantry voorzien van een marmeren aanrechtblad, spoelbak, koelkast en vaatwasser, toegang tot het dakterras.
Dakterras: dakterras van circa 55m2 voorzien van een automatisch schuifdak, houten vlonders, elektra, buitenkeuken met een spoelbak met ééngreepsmengkraan, Borreti gaskookplaat (2-pits), opstelplaats voor een Green Egg, een buitendouche met warm water, op maat gemaakte loungebank en plantenbakken met automatisch bewateringssysteem.

Keuken
Begane grond: super de luxe keuken met spoeleiland voorzien van ontbijtbar met een marmeren aanrecht, XL spoelbak voorzien van een industriële mengkraan, brickwall en een afzonderlijke op maat gemaakte kastenwand voorzien van apparatuur. De keuken is uitgevoerd met veel kastruimte en luxe kwaliteitsapparatuur te weten: 5-pitsgasfornuis met oven (SMEG), combi-oven (SMEG), stoomoven (MIELE), koelkast en aparte vriezer en ijsblokjesmachine (LG), afzuigkap met industriële afvoer (SMEG), en een vaatwasser (Bosch).
Derde verdieping: pantry met een marmeren aanrecht, voorzien van een spoelbak, koelkast en een vaatwasser (Bosch).

Sanitair
Begane grond: separaat toilet met een design fontein en inbouwkraan.
Eerste verdieping: Luxe badkamer met marmeren vloer- en wandtegels en deels behang, voorzien van twee design wastafels met ééngreepsmengkraan en grote spiegel, riante inloopdouche met easydrain en hand- en regendouche, vloerverwarming, kast voorzien van wasmachine en droger en een toilet.
Tweede verdieping: separaat toilet met een design fontein en inbouwkraan.
Luxe semi open badkamer met beton vloer- en wandtegels, voorzien van wastafelmeubel met design wastafel, inbouwkraan, spiegel, waanzinnig grote inloopdouche met hand- en regendouche, easydrain, glazendouchewand, inbouwspots en Frans balkon.

Installaties
Verwarming en warmwater middels cv-ketel (Vaillant, bouwjaar 2006);
Vloerverwarming op de begane grond;
Creston Domotica systeem;
Moderne elektrische installatie met aardlekschakelaar;
Alarminstallatie;
Intercom;
Mechanische ventilatie;
Inbouwspots;
Vloer inbouwspots;
Airconditioning op de begane grond en slaapkamer op de tweede verdieping;
Ingebouwde muziekinstallatie op de begane grond, derde verdieping en het dakterras;
Gashaard;
Design openhaard.

Bijzonderheden/kenmerken
Hoogwaardig en high end afgewerkt pand;
Design radiatoren;
Massief houten vloeren en lederen vloeren;
Wengé houten/stalen trappen met bordes;
Hoge houten deuren;
Houten kozijnen voorzien van draai-/kiepramen met extra geïsoleerd dubbel glas;
Farrow & Ball schilderwerk;
Botanische wand;
Groot en zonnig dakterras;
Veel bergruimte;
Eigen grond;
Zowel intern en extern geschilderd in maart 2019;
Het pand is gelegen in een gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht;
Bouwjaar circa 1897. Compleet gemoderniseerd in 2015.

A unique opportunity in the historical city centre! A high-grade freehold, fully rebuilt former printing works, divided over four floors and with currently three bedrooms (possibility for four or five bedrooms), two bathrooms and a delightful roof terrace with views to the Westertoren! Situated on an idyllic and peaceful canal in the Jordaan, close to the Prinsengracht.

Location
The property is in a top location within the inner canal ring of Amsterdam Centrum. There are plenty of local shops for your day-to-day needs: a supermarket, baker, butcher, cheese and fishmonger are all within walking distance. Fresh organic products are available every Saturday at the Noordermarkt, while there is also a market every Saturday on the Lindengracht. The Westergasfabriek park and Het Marnix sports centre are also close at hand.

Description
Entire property of around 257m2, consisting of ground floor with rear extension, first, second and third floors and a roof terrace. Architect designed, the property has been renovated to high, luxurious standards. Features of the property include its tall ceilings with steel beams and a "look-through" fireplace, the industrial ground-floor rear extension with roof lights, the high-quality paintwork, attractive timber floors and leather floor finish with timber ceilings on the top floor, and the feature-laden roof terrace, including an outdoor kitchen, shower, built-in seating with tailor-made cushions, irrigation system and music system. The property has also been fitted with an ultra-modern Creston Domotics system that provides wireless lighting and heating controls.

Layout
Ground floor: entrance; hallway with cupboard containing CH boiler and meter; dining room with front canal view; luxurious open-plan kitchen with every imaginary built-in appliance and an island unit with basin; separate toilet with wash-hand basin; stairwell to the first floor; spacious living-room in the rear extension with large panel rooflights and gas-fired stove.
First floor: landing; luxury bathroom with toilet and a cupboard containing connections for washing machine and drier; generous bedroom with built-in wardrobe to the rear; second large bedroom with custom-made built-in wardrobes and a freestanding bath at the front.
Second floor: landing; separate toilet with hand basin; master bedroom with air conditioning unit, a walk-in closet and a luxurious semi-open bathroom with a large walk-in shower (glass shower enclosure), hand basin unit and two Juliet balconies.
Third floor: living-room with a designer wood-burning stove, two Juliet balconies with doors opening to the rear; pantry fitted with marble counter top, kitchen sink, fridge and dishwasher; access to the roof terrace.
Roof terrace: roof terrace of around 55m2 with an automatic sliding roof, timber decking, electric connections, outside kitchen with a sink and lever mixer tap, Borreti 2-burner gas hob, storage site for the Green Egg, an outside shower with hot water, custom-made sofa and plant beds with an automatic watering system.

Utilities
Heating and hot water provided by CH boiler (Vaillant, built in 2006);
Underfloor heating on the ground floor;
Creston domotics system;
Modern electrical system with earth leakage circuit breakers;
Alarm system;
Intercom;
Mechanical ventilation;
Recessed spotlights;
Recessed spotlights in the floor ;
Air conditioning on the ground floor and in the second-floor bedroom;
Built-in music system on the ground floor, third floor and roof terrace;
Gas-fired stove;
Designer open fire.

Special features/characteristics
High-quality and high-end finishings throughout;
Designer radiators;
Solid timber floors and leather-finished floors;
Wengé timber/steel stair treads and landings;
Tall timber doors;
Timber window frames with double-glazed tilt and turn windows;
Farrow & Ball paintwork;
Botanical wall;
Spacious, sunny roof terrace;
Lots of storage room;
Freehold;
Painted inside and outside in March 2019;
The property is situated in an area designated as a conservation area;
Year of construction, approximately 1897. Fully modernised in 2015.
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl