Frederiksplein 21 AMSTERDAM, Binnenstad

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Heel pand
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1890
Wijk  :  Binnenstad
Ligging  :  Aan park, aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht
Woonoppervlakte  :  250 m²
Perceeloppervlakte  :  116 m²
Inhoud  :  675 m³
Totaal aantal kamers  :  7
Aantal slaapkamers  :  3
Tuin  :  Normaal, zuidwest, 4 x 10 m
Overige ruimte  :  bijkeuken, toilet, hal, berging, overloop
Omschrijving:
***English translation below***

Wonen in een groene omgeving in een huis met tuin en toch midden in de stad? Dat kan! Aan het Frederiksplein! Markant herenhuis van circa 250m2 met zonnige achtertuin en heerlijk balkon aan de voorzijde. Sublieme ligging met fantastisch vrij uitzicht op boomrijk park. Rustige locatie om de hoek bij de gezellige Utrechtsestraat aan het begin van de Grachtengordel.

Ligging
Het pand is gelegen op een geweldige locatie in Amsterdam Centrum, aan het rustige gedeelte van het Frederiksplein, in het verlengde van de Achtergracht. Het pand ligt centraal en dichtbij alles wat Amsterdam te bieden heeft. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de naast de deur gelegen Albert Heijn. De gezellige Utrechtsestraat met veel specialiteiten winkels ligt op 150 meter afstand en ook de Albert Cuypmarkt is dichtbij. Op loopafstand vindt u diverse heerlijke koffiebarretjes, broodjeszaken en restaurants. Voor plezier en ontspanning kunt u terecht in het nabijgelegen Koninklijk theater Carré, het Muziektheater, aan de Amstel en het om de hoek gelegen Amstelveld. Schuin tegenover de woning ligt een kinderspeelplaats en één van de beste basisscholen van Amsterdam.

Omschrijving
Karakteristiek heel pand met een oppervlakte van circa 250m2 verdeeld over het souterrain (hoogte circa 1,90m.) , bel-etage, eerste, tweede en derde etage. Het pand is voorzien van fraaie stijlelementen o.a. een oorspronkelijk trappenhuis, paneeldeuren en originele ornamenten. Op de tweede en derde etage aan de achterzijde is er een toegang tot een dakplat. De voorzijde van de eerste etage beschikt over een balkon waar het 's ochtends heerlijk in de zon vertoeven is. Daarnaast kunt u in de achtertuin vanaf het einde van de ochtend ook genieten van de zon.

Indeling
Souterrain: verdeeld in twee bergruimten met daglicht en een afzonderlijke wijnruimte in de achteruitbouw. Voorzien van inbouwkasten en stellages, elektrische installatie, gas en watermeter.
Bel-etage: entree, statige hal met marmeren trap, kamer (thans in gebruik als kantoor) met ornamenten plafonds en openslaande deuren aan de achterzijde, hal met toilet en fraai fonteintje, toegang tot souterrain, bijkeuken in de achteruitbouw voorzien van cv-ketel en wasmachineaansluiting. De tuin is bereikbaar via een trapje aan de zijkant van de achteruitbouw.
Eerste etage: overloop met toilet, woonkamer met ornamentenplafonds en met openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde, keuken in de achteruitbouw.
Tweede etage: overloop met toilet, badkamer, tussenruimte met bergmogelijkheden, hoofdslaapkamer aan de voorzijde.
Derde etage: een grote ruimte met trap in het midden. Deze ruimte kan eenvoudig worden opgesplitst in twee afzonderlijke kamers.

Keuken
Moderne witte keuken, voorzien koel/vries combinatie, magnetron, oven, 4-pits gastoestel, afzuigkap, afwasmachine.

Sanitair
Toiletten op bel-etage, eerste en tweede etage.
Ruime badkamer met ligbad, aparte douche, ventilator met vochtsensor.

Installaties
CV combiketel (Itho Kli Max2, bouwjaar 2009) met weerafhankelijke regeling, automatische ontluchting en radiatoren voorzien van Heimeier thermostaatkranen;
120 liter boiler;
Moderne elektrische installatie;
Alarminstallatie;
Koolmonoxide melder;
Rookmelders;

Auto en openbaar vervoer
De woning is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S100). Op loopafstand zijn tramlijnen 4, 7, 10, 25, buslijnen 355 en metrolijnen 51, 53 en 54 te bereiken. Parkeren door middel van vergunningensysteem, op de openbare weg is het betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 0:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 0:00 uur.

Bijzonderheden/kenmerken
In 1999 is de voorgevel gerenoveerd;
In 2004 is de achtergevel voorzien van een nieuwe stuuklaag en is het gehele pand geschilderd;
Veel originele details, waaronder sierplafonds, ramen, deuren en een hijsbalk;
Eigen grond;
Bouwjaar circa 1890;

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegronden*

Living in a green environment in a house with yard and yet right in the middle of the city? You can! At the Frederiksplein! Striking house of approximately 250m2 with sunny backyard and lovely balcony at the front. Superb location with fantastic and unobstructed views of the well treed square. Quiet area just around the corner of the cozy Utrechtsestraat at the edge of the Canal Belt.

Location
The property is situated in a prime location in the center of Amsterdam, at the quiet side of the Frederiksplein, near the Achtergracht. The house is centrally located and close to everything Amsterdam has to offer. Your daily grocery shopping can be done at Albert Heijn supermarket located around the corner. The cozy Utrechtsestraat with many specialty shops is 150 meters away and the renowned Albert Cuyp Market is a stroll away. Several excellent coffee shops, delis and restaurants are within walking distance. Also nearby are the Royal Theatre Carré and the Muziektheater along the Amstel River, and the Amstelveld around the corner for your entertainment and recreation. Across from the house on the square is a playground and one of the best elementary schools in Amsterdam.

Description
The house has a total floor area of approximately 250m2 divided over the basement (ceiling height about 1.90 m), main floor, first, second and third floors, all with classic high ceilings. Some of the beautiful characteristics include all original staircases, panel doors and a number of original wall and ceiling ornaments. Access to the flat roofs is from the rear of the second and third floor. The first floor has a small balcony where you can soak up the morning sun. From late morning onwards you can enjoy the sun in the backyard.

Layout
Basement: two storage areas with natural light and a separate wine room in the rear extension. It is furnished with custom cupboards and shelving units and houses the electrical, gas and water meters.
Main floor: street entrance, stately hall with marble stairs, room (currently used as office) with ornamental ceiling and French doors, hall with toilet and attractive hand basin, access to basement, utility room in the rear with central heating boiler and washing machine. The garden is accessible via a short set of steps in the rear.
First floor: hall with toilet, main living room with ornamental ceiling and doors to the balcony at the front, kitchen in the rear extension.
Second floor: hall with toilet, full bathroom, space with storage capabilities, master bedroom at the front.
Third floor: one large room with stairs in the middle. This space can be easily split into two separate rooms.

Kitchen
Modern, bright kitchen with fridge / freezer, microwave, oven, 4 burner stove, hood, and dishwasher.

Sanitary
Toilets on main, first and second floors.
Spacious bathroom with full bath, separate shower, fan with humidity sensor.

Utilities
Central hot water heating system: combi boiler (2009 Itho Kli Max2) with weather-dependent control, auto degassing and radiators with Heimeier thermostatic valves;
120 liter hot water tank;
Modern electrical;
Security system;
Carbon monoxide and smoke detectors;

Car and public transport
The property is readily accessible by car from Highway A-10 (S100). Public transport within walking distance include tram lines 4, 7, 10, 25, city bus 355 and metro lines 51, 53 and 54. Parking by local residents is available by permit, paid metered parking is from 9:00 am (Sunday 12:00 pm) to midnight.

Other
Built around 1890;
Privately-owned lot;
1999: restoration of front facade;
2004: entire building painted and new plaster on rear outside wall;
Many original features including decorative ceilings, windows, doors and a lifting beam;
Nabijgelegen:
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl