Funenpark 189 AMSTERDAM, Centrum

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Appartement met lift
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  2005
Wijk  :  Centrum
Ligging  :  Aan park, aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht
Energielabel  :  Klasse A
VVE bijdrage  :  158 p/mnd
Woonoppervlakte  :  123 m²
Externe bergruimte  :  5 m²
Inhoud  :  320 m³
Totaal aantal kamers  :  3
Aantal slaapkamers  :  2
Overige ruimte  :  toilet, gang, berging
Omschrijving:
***English translation below***

Extra breed appartement gelegen op de vierde verdieping met lift. Ruim opgezet met twee slaapkamers en een riante woonkamer met vrij uitzicht over het park. Centrale ligging tussen de Eilanden en de molen van Oost in stadsdeel Centrum. Parkachtige, autovrije omgeving en eigen grond.

Ligging
De woning ligt in het Funenpark in het oostelijke gedeelte van het Centrum tussen de Cruquiuskade en de Czaar Peterstraat. Op het autovrije parkachtige binnenterrein van Het Funen, een voormalig rangeerterrein van de NS zijn verschillende woongebouwen gerealiseerd waaronder het gebouw Sporenboog waar deze woning deel vanuit maakt. De omgeving kenmerkt zich door rust en groen en kindvriendelijke voorzieningen. De om de hoek gelegen levendige Czaar Peterstraat heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan en telt nu tal van gezellige winkeltjes, ateliers en koffiebarretjes. Er is een mix van creatieve en ambachtelijke bedrijven en horeca aanwezig. Dichtbij liggen de Dappermarkt, het Tropenmuseum, Artis en het Centraal Station. En in enkele minuten ben je in de binnenstad of op de Ring A-10.

Omschrijving
Het appartement heeft een oppervlakte van circa 123m2 en is gelegen op de vierde verdieping, geheel gelegen aan de rustige parkzijde (niet aan het spoor) op het westen met grote raampartijen tot aan de vloer met zon vanaf ongeveer 15.00 uur tot zonsondergang. Thans zijn er twee grote slaapkamers. Het gebouw is opgeleverd omstreeks 2005 en beschikt over dubbel glas, betonnen verdiepingsvloeren, spouwmuren en een betonnen fundering. Bijzonder is dat er geen erfpacht is. Het park voor de deur leent zich uitstekend om lekker buiten te zitten aan een picknicktafel of te bbq-en op het grasveld in de zon. Hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt door de bewoners van het Funenpark, vooral in het weekend. Toch liever thuis? Het opengeschoven harmonicaraam haalt de tuin in huis, met uitzicht op de spectaculaire luchten en fraaie zonsondergang.

Indeling
Entree, ruime hal met garderobenis en meterkast, separaat toilet, grote inpandige berging voorzien van wasmachineaansluiting, cv ketel en warmte terugwininstallatie, grote woonkamer met harmonica ramen, open keuken, moderne badkamer en twee riante slaapkamers.
Separate berging in de onderbouw.

Keuken
Keuken met een rvs aanrechtblad, voorzien van onder- en bovenkastjes, spoelbak met eengreepsmengkraan, vrijstaand vijf-pits gasfornuis met oven en rvs afzuigkap, eiland met losse koelkast en vriezer.

Sanitair
Separaat toilet.
Badkamer met witte wandtegels en zwart/wit geblokte vloertegels, voorzien van wastafel, inloopdouche en een ligbad met handdouche.

Installaties
Verwarming en warmwater middels combi cv ketel (Agpo, bouwjaar circa 2005);
Moderne elektrische installatie voorzien van aardlekschakelaar;
Warmte-terugwininstallatie;
Videofoon;

Vereniging van Eigenaren
Vereniging van Eigenaars "Sporenboog" te Amsterdam. De administratie wordt professioneel beheerd door VvE Beheer Amsterdam. De servicekosten bedragen 157,37 per maand. Het betreft een gezonde en actieve VvE met een meerjaren onderhoudsplan en een huismeester welke 36 uur per week aanwezig is en kantoor houdt in het complex Sporenboog. De VvE is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Auto en openbaar vervoer
Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S-100). Er zijn diverse tramhaltes nabij (o.a. tramlijn 10, 14, 26 en buslijnen 22). Parkeren op de openbare weg door middel van vergunningsysteem. Er staan geregeld parkeerplaatsen te koop en te huur in het complex.

Bijzonderheden/kenmerken
Lift;
Zwarte marmoleum vloer;
Separate berging;
De VvE heeft zonnepanelen op het dak t.b.v. de energievoorziening van de gemeenschappelijke ruimte, lift en hydroforen in het complex;
Eigen grond;
Energielabel A;
Bouwjaar circa 2005.

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegrond*

An unusually wide fourth floor flat with lift. Spacious, it has two bedrooms and a large living room with an unrestricted view of the park. Located in Centrum, between the Islands and the mills of Amsterdam Oost. Park-like, traffic-free surroundings, freehold.

Location
The flat is in Funenpark, between Cruquiuskade and Czaar Peterstraat in the eastern part of Centrum. Formerly a Dutch Railways marshalling yard, the traffic-free park-like inner area of Het Funen now has a number of apartment buildings including the Sporenboog, the location of this flat. Green and tranquil, the surroundings include children's facilities. Just around the corner, Czaar Peterstraat has undergone a transformation in recent years and is now home to a lively collection of shops, studios and coffee bars. They include a mix of both creative and traditional businesses, as well as cafes and restaurants. Also within close proximity are the Dappermarkt, the Tropenmuseum, Artis and Central Station. And both the city centre and the A-10 Ring Road are just a few minutes away.

Description
Measuring around 123 square metres and located on the fourth floor, the flat is entirely on the quiet park side (not adjacent to the railway track) facing west, with floor-to-ceiling windows. It also has two large bedrooms. Completed in around 2005, the building is double-glazed, has concrete floors, cavity walls and concrete foundations. Unusually for Amsterdam, it is not leasehold. The park in front of the door lends itself perfectly for sitting outside on a picnic table or bbq and on the lawn in the sun. This is done frequently by the residents of the Funenparkm especially during the weekend. Would you rather stay at home? The harmonica window takes the garden into the house, with a view of the spectacular skies and beautiful sunset.

Layout
Entrance, spacious hall with cupboard for coats, meter cupboard, separate toilet, large storage room including a washing machine connection, central heating boiler and heat recovery system, large living room with sliding concertina doors, open kitchen, modern bathroom and two spacious bedrooms.
Separate storage room in the basement.

Kitchen
Kitchen with a stainless steel countertop, floor and wall units, sink with a lever mixer tap, free-standing five-burner gas hob with oven and stainless steel extractor, island with a separate fridge and freezer.

Sanitary facilities
Separate toilet.
Bathroom with white wall tiles and black-and-white floor tiles, washbasin, walk-in shower and a full-length bath with hand-held shower.

Utilities
A combi boiler (Agpo, manufactured in around 2005) supplies heating and hot water;
Modern electrics with earth leakage circuit breaker;
Heat recovery system;
Videophone.

Homeowners' Association
"Sporenboog" Homeowners' Association, Amsterdam, professionally administered by VvE Beheer Amsterdam. Service costs are EUR 157,37 per month. A robust and active Homeowners' Association, Sporenboog has a long-term maintenance plan and a caretaker who is on duty 36 hours a week in his office in the Sporenboog complex. The Homeowners' Association is registered with the Chamber of Commerce.

Car and public transport
The flat can be reached easily by car via the A-10 ring road (S100). Great bus and tram links, tramlines 10, 14 and 26 and busline 22 51, 53 and 54. On-street parking is available (paid or permit).

Special features/characteristics
Lift;
Black linoleum floor;
Separate storage room;
The Homeowners' Association has installed solar panels on the roof to power the common areas, the lift and the water pumps in the complex.
Freehold;
Energy label A;
Built circa 2005.
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl