Nieuwe Ridderstraat 53 Amsterdam, Binnenstad

Vraagprijs € 1.050.000 k.k.

Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Tussenwoning
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Beschikbaar
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1932
Wijk  :  Binnenstad
Ligging  :  Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Energielabel  :  Klasse C
Woonoppervlakte  :  128 m²
Perceeloppervlakte  :  107 m²
Inhoud  :  399 m³
Totaal aantal kamers  :  3
Aantal slaapkamers  :  2
Overige ruimte  :  toilet, berging
Omschrijving:
***English translation below***

Loft-style woonhuis in voormalige fabriek met patio en zonnig dakterras. Hoge ruimten met stalen spanten en daklichten zorgen voor veel licht en een unieke sfeer. Geweldige locatie, midden in het oude Centrum in een rustig straatje zonder autoverkeer, om de hoek van de Recht Boomssloot en de Oude Schans, op loopafstand van het Centraal Station.

Ligging
Gelegen in een idyllisch stukje Amsterdam. Centraal en dichtbij alles wat de stad te bieden heeft. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij supermarkten op de Nieuwmarkt en op de Jodenbreestraat. Voor verse biologische producten kun je elke zaterdag terecht op de biologische markt op de Nieuwmarkt. De gezellige Utrechtsestraat met veel specialiteiten winkels is op fietsafstand gelegen. Voor plezier en ontspanning kun je terecht in het nabijgelegen Koninklijk theater Carré, de Hermitage, Artis, Hortus, het Rembrandthuis, het Muziektheater, de Kleine Komedie en tal van nabijgelegen eetgelegenheden en bioscopen. De rustige autovrije Nieuwe Ridderstraat leent zich perfect om heerlijk voor het huis in het zonnetje zitten.

Omschrijving
Het huis maakt deel uit van een in 2015 getransformeerde oude tandwielfabriek bestaande uit twaalf industriële woningen. Bij deze transformatie is alles van top tot teen aangepakt en smaakvol afgewerkt. De oppervlakte bedraagt circa 128m2, verdeeld over de begane grond met aan de voorzijde een patio waar je heerlijk overdekt kan zitten en een eerste verdieping met dakterras. Er is thans een grote slaapkamer en een open slaapkamer/study. Op een eenvoudige wijze is er een extra slaapkamer te creëren op de begane grond aan de achterzijde.

Indeling
Entree, patio met meterkast aan de voorzijde, open keuken met eetkamer en 6,5 meter hoge plafonds aan de voorzijde, bijkeuken met garderobe, separaat toilet met fontein, kast voorzien van cv ketel en wasmachine aansluiting, woonkamer met daklichten aan de achterzijde.
Eerste verdieping: master bedroom met luxe open badkamer en dakterras aan de achterzijde en een tweede slaapkamer aan de voorzijde.

Keuken
Luxe open keuken met verzonken spoelbak met ééngreepsmengkraan, greeploze lades, koelkast met vriesvak, vaatwasser en een kookeiland voorzien van een granito aanrechtblad met een 5-pits gaskookplaat.

Sanitair
Separaat toilet met fontein.
Open badkamer met een wastafelmeubel met spiegelkast, aparte douche met een regen- en handdouche, vrijstaand ligbad en een toilet.

Installaties
Verwarming en warmwater middels cv ketel (Itho, bouwjaar 2015);
Moderne elektrische installatie voorzien van twee aardlekschakelaars;
Intercom.

Bijzonderheden/kenmerken
Twee slaapkamers;
Patio en dakterras;
Betonnen vloeren met stalen plinten en vloerverwarming;
Stalen trappen;
Geheel voorzien van dubbel glas;
Energielabel C;
Gelegen in gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht;
Recht van erfpacht;
Bouwjaar circa 1932.

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegronden*

Loft-style house in former factory with patio and sunny roof terrace. High ceilings with steel rafters and skylights let in plenty of light and create a unique ambience. Great location, right in the heart of the old Centrum district on a quiet street with no car traffic, round the corner from Recht Boomssloot and Oude Schans, within walking distance of Centraal Station.

Location
Situated in an idyllic part of Amsterdam in a central location close to everything the city has to offer. For daily shopping, there are supermarkets on Nieuwmarkt and in Jodenbreestraat, while for fresh organic produce you can visit the organic market that is held on Nieuwmarkt every Saturday. Buzzing Utrechtsestraat with its many speciality shops is within cycling distance. For pleasure and relaxation, you can head to The Royal Theatre Carré, the Hermitage, Artis, Hortus, the Rembrandthuis, the Dutch National Opera & Ballet, De Kleine Komedie or any of the numerous nearby restaurants and cinemas. The quiet, car-free Nieuwe Ridderstraat is perfect for sitting outside the front of the house, enjoying the sun.

Description
The property is part of an old cog factory, which was converted in 2015 into twelve industrial flats, transformed from top to bottom and tastefully finished. The floor area is approximately 128 m2, split between the ground floor with a covered patio to the front, providing a lovely spot to sit, and the first floor with roof terrace. In its current layout, there is a large bedroom and an open-plan bedroom/study. An extra bedroom could be easily created on the ground floor to the rear.

Layout
Entrance, patio with meter cupboard to the front, open-plan kitchen and dining room with and 6.5-metre high ceiling to the front, pantry with coat cupboard, separate WC with hand basin, cupboard containing central heating boiler and connection for a washing machine, living room with skylights to the rear.
First floor: master bedroom with luxury open-plan bathroom and roof terrace to the rear and a second bedroom to the front.

Kitchen
Luxury open kitchen with recessed sink with single-lever mixer tap, handle free drawers, fridge with freezer, dishwasher and a cooking island with a granito countertop with a 5-burner gas hob.

Sanitary facilities
Separate toilet with handbasin.
Open bathroom with a washbasin with mirror cabinet, separate shower with a rain and hand shower, feerstanding bathtub and a toilet.

Utilities
Central heating and hot water from boiler (Itho, manufactured in 2015);
Modern electrical installations with two earth leakage circuit breakers.
Intercom.

Special features
Two bedrooms;
Patio and roof terrace;
Concrete floors with steel baseboards and underfloor heating;
Steel stairs;
Fully double glazed;
Energylabel C;
The property is situated in an area designated as a conservation area;
Leasehold;
Year of construction around 1932.


Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl