Prins Hendrikkade 140 - I AMSTERDAM, Binnenstad

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Appartement
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1809
Wijk  :  Binnenstad
Ligging  :  Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht
Woonoppervlakte  :  90 m²
Inhoud  :  243 m³
Totaal aantal kamers  :  3
Aantal slaapkamers  :  2
Overige ruimte  :  toilet, gang, hal, berging, balkon
Omschrijving:
***English translation below***

Prachtig driekamerappartement in monumentaal pand van circa 90m2 met ruim balkon op het zuiden, separate berging en tweede badkamer, op de rand van de oude binnenstad met uitzicht op het water (Oosterdok). Gelegen op eigen grond!

Ligging
Dit schitterende appartement is gelegen in het oude centrum van Amsterdam, aan de zeer goed bereikbare Prins Hendrikkade, zowel per auto als per openbaar vervoer (Centraal Station op 5 minuten lopen). De omgeving wordt volop ontwikkeld (Oosterdok Eiland) en zal uitgroeien tot het nieuwe dynamische middelpunt van Amsterdam.

Omschrijving
Het appartement heeft een oppervlakte van circa 90m2 en is gelegen op de eerste verdieping. Een aparte berging bevindt zich in de onderbouw van het pand. Het pand is omstreeks 1994 in zijn geheel grondig vernieuwbouwd en verkeert in goede staat van onderhoud. Het gehele appartement is voorzien van een houten vloer en is degelijk afgewerkt met behoud van de authentieke grote ramen aan de voorzijde. Het appartement is voorzien van dubbel glas waardoor men geen last heeft van geluidshinder. Het appartement is voorzien van een nieuwe CV installatie (2011) en intercom. Het pand uit ca. 1809 is een Rijksmonument.

Indeling
Entree en hal die toegang biedt tot de woonkamer. De woonkamer ligt aan de voorzijde en heeft door de hoge ramen een schitterend uitzicht over het water. In de woonkamer bevindt zich de luxe open keuken. De gang biedt toegang tot de luxe badkamer met ligbad, het toilet, een garderobekast en twee diepe inbouwkasten. De gang leidt naar de ruime hoofdslaapkamer, voorzien van een grote kastenwand en openslaande deuren naar het balkon. Aan het eind van de gang bevindt zich de tweede slaapkamer met eigen badkamer en toilet. Deze kamer biedt eveneens toegang tot het ruime balkon. Het balkon is gelegen op het zuiden.

Keuken
Moderne zwarte hoogglans openkeuken met composiet aanrecht, voorzien van anderhalve spoelbak, inductie kookplaat, vaatwasser, koelkast met vriesvak en afzuigkap.

Sanitair
Moderne ruime badkamer met zwarte vloertegels en witte wanttegels met rode bies, voorzien van dubbele wastafel met twee spiegels met verlichting en twee planchetten, ligbad met douche met douchescherm en badkamermeubel.

Installaties
CV ketel (Vaillant HR solide plus, bouwjaar 2011);
Moderne elektrische-installatie, groepenkast voorzien van aardlekschakelaar;
Intercominstallatie;
Kabel-tv-aansluiting in woonkamer en hoofdslaapkamer;

Vereniging van Eigenaren
Vereniging van Eigenaren Prins Hendrikkade 140 te Amsterdam. De administratie wordt door de bewoners van het pand zelf gedaan. De servicekosten bedragen 96,= per maand. Het betreft een gezonde en actieve VvE. Zeer recent is het pand aan de achterzijde geschilderd.

Auto en openbaar vervoer
Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S100 en S116) en de IJtunnel. Op loopafstand is het Centraal Station bereikbaar. Parkeren door middel van vergunningensysteem, op de openbare weg is het betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 0:00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 0:00 uur. In de nabijgelegen parkeergarage Parking Amsterdam Centraal en op de parkeerplaats aan de overzijde van het appartement worden parkeerplaatsen verhuurd. In het complex Markenhoven aan de Valkenburgerstraat zijn vaak parkeerplaatsen te huur en te koop.

Bijzonderheden/kenmerken
Inbouwkledingkast in slaapkamer;
Op maat gemaakte boekenkast en tv meubel in woonkamer;
Balkon zuid;
Houten kozijnen deels voorzien van dubbel glas;
Eigen grond;
Rijksmonument;
Bouwjaar circa 1809;

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegrond*

Magnificent open-plan, two bedroom apartment of approximately 90 m2 in historical building with south-facing balcony, separate secure storage area and second bathroom; the apartment is situated at the fringe of the historic center, overlooking the former harbour (Oosterdok). Freehold property!

Location
This beautiful apartment is in located in the old center of Amsterdam on the Prins Hendrikkade, which is highly accessible both by car and public transport (Central Station 5 minutes walk). The area is being developed (Oosterdokseiland) and will soon be the new dynamic center of Amsterdam.

Description
The apartment is about 90m2 and is located on the first floor. A separate storage room is situated in the basement of the building. In 1994 the property was fully renovated and is in excellent condition. The entire apartment has hardwood strip flooring, with authentic large and high windows at the front and high-quality finishings. The apartment features double-glazed windows and a new central heating boiler (installed in 2011). The building is a registered monument dating from around 1809.

Layout
Entrance and hallway, providing access to the living room located at the front side of the building. The high windows in the living room offer an impressive view over the old harbor and privacy from street traffic. The open plan kitchen is situated at the other side of the living room. The corridor provides access to the luxury bathroom with bathtub, to one separate toilet, a wardrobe and two deep closets. The corridor leads also to the spacious master bedroom with large wardrobe while double doors provide access to the balcony. At the end of the corridor is the second bedroom with private bathroom and additional toilet. This room has also access to the balcony. The balcony faces south.

Sanitary fittings
Modern bathroom with black and white tiles, fit with two separate washbasins and shelves, two mirrors with lights. Bathtub with shower.

Kitchen
Contemporary open-plan black high gloss kitchen with composite sink. The kitchen is fully equipped with induction cooker, dishwasher, fridge-freezer and extractor fan.

Electrical and heating appliances
Central heating boiler (Vaillant HR plus solid, installed 2011);
Modern electrical installation, distribution box with circuit breaker;
Intercom Installation;
Cable TV connection in living room and master bedroom;

Owners Association
The Owners Association Prins Hendrikkade 140, Amsterdam. The owners do the administration themselves. The service costs are 96, = per month. It is a sound and active Owners Association. The back of the building has recently been painted.

Car and public transport
The apartment is easily accessible by car from Highway A-10 (S100 and S116) and the IJ-tunnel. The central station is situated within walking distance. Parking is by permit system, while on the road there is also paid parking on Monday through Saturday from 9:00 to 24:00 and on Sunday from 12:00 to 24:00. Parking spaces are let in the nearby parking garage at Amsterdam Central Station and at the parking lot opposite the apartment. In the complex Markenhoven (in Valkenburgerstraat) are often parking spaces available for rent and for sale.

Details / features
Built-in wardrobe in bedroom;
Custom made bookcase and TV cabinet in living room;
South-facing balcony;
Wooden window frames partly double-glazed;
Freehold property;
Registered monument;
Built around 1809;
Nabijgelegen:
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl