Stadhouderskade 129 - A-II AMSTERDAM, De Pijp

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Appartement
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1881
Wijk  :  De Pijp
Ligging  :  In woonwijk, vrij uitzicht
Energielabel  :  Klasse F
VVE bijdrage  :  70 p/mnd
Woonoppervlakte  :  90 m²
Inhoud  :  337 m³
Totaal aantal kamers  :  3
Aantal slaapkamers  :  1
Overige ruimte  :  hal, berging, balkon
Omschrijving:
***English translation below***

Klassiek driekamerappartement op de tweede verdieping van een statig negentiende eeuws pand met hoge plafonds, zonnig terras en uitzicht op de Singelgracht. Geliefde plek aan de rand van het centrum op de grens met de populaire wijk De Pijp, tegenover de Nederlandse Bank.

Ligging
Gelegen op een geliefde plek aan de rand van het centrum op de grens met de populaire wijk De Pijp. In de nabije omgeving is er de levendigheid van de Albert Cuypmarkt en het Gerard Douplein en voor sport en ontspanning kunt u terecht in het Sarphatipark. Op loopafstand vindt u diverse koffiebarretjes, broodjeszaken en restaurants. Vrijwel alle grote supermarkten liggen op loop-/fietsafstand, evenals de meer gespecialiseerde Marqt en Landmarkt. Verder vlakbij het Koninklijk theater Carré, het Muziektheater, de Amstel, het Museumkwartier en de gezellige Utrechtsestraat. Op loopafstand van diverse trams en metro (station Weesperplein).

Omschrijving
Het appartement heeft een woonoppervlakte van circa 90m2 en is gelegen op de tweede verdieping met een zonnig terras op het zuiden van circa 11m2 aan de achterzijde en een balkon aan de voorzijde. Het betreft een licht appartement met exclusieve kenmerken zoals indrukwekkende hoge plafonds van circa 3,75 meter, hoge raampartijen met aan de voorzijde grachtzicht, fraaie paneeldeuren met originele deurkozijnen, ensuite-deuren met bijbehorende kasten, sierplafonds en een visgraatvloer. Zowel de voor- als de achterzijde is voorzien van houten ramen met dubbel glas.

Indeling
Middels een ruim opgezet en fraai gedetailleerd trappenhuis bereikt u het appartement gelegen op de tweede verdieping.
Tweede verdieping: entree, gang, berging met meterkast, badkamer met toilet, dichte keuken met toegang tot het terras aan de achterzijde, woonkamer ensuite, bestaande uit eetkamer met balkon aan de voorzijde en living aan de achterzijde, slaapkamer voorzien van een wastafel in de zijkamer aan de voorzijde.

Keuken
Eenvoudige dichte keuken met een betegeld aanrechtblad en betegelde achterwand, voorzien van boven- en onderkastjes, 1½ spoelbak met ééngreepsmengkraan, geiser, los 4-pits gasfornuis met oven, schouw, plaats voor een koelkast en een wasmachine- en drogeraansluiting.

Sanitair
Eenvoudige badkamer met gele vloer- en witte wandtegels, voorzien van een wastafel, douche en een toilet.

Installaties
Gaskachels en geiser;
Elektrische-installatie, groepenkast voorzien van aardlekschakelaar;
Elektrische ventilatie in de badkamer;
Elektrisch zonnescherm aan de achterzijde;
Videofoon.

Vereniging van Eigenaars
Vereniging van Eigenaars van het gebouw Stadhouderskade 129 te Amsterdam. De administratie wordt in eigen beheer gedaan. De servicekosten bedragen circa € 70,= per maand. De Vereniging van Eigenaars is ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Bijzonderheden/kenmerken
Statig pand;
Balkon aan voorzijde en terras aan achterzijde;
Houten kozijnen voorzien van dubbel glas m.u.v. bovenraam aan de voorzijde;
Visgraat parketvloer;
Hoge ornamenten plafonds en originele binnenkozijnen en deuren;
Eigen grond;
Bouwjaar circa 1881.

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegrond*

Traditional three-room flat on the second floor of an imposing nineteenth-century building with high ceilings, sunny terrace and a view of the Singelgracht. Sought-after location on the edge of the centre, bordering the popular neighbourhood De Pijp, opposite the Nederlandsche Bank.

Location
Sought-after location on the edge of the centre, bordering the popular neighbourhood De Pijp. Close to the bustling Albert Cuypmarkt and Gerard Douplein. Sarphatipark, one of the city's most attractive parks, is just a stone's throw away. Add to this the various coffee bars, sandwich shops and restaurants within close walking distance. Almost all the big supermarket chains, as well as the more specialised Marqt and Landmarkt, are also within easy reach on foot or by bike. Other attractions close at hand are the Royal Carré Theatre, the Muziektheater, the Amstel, the Museum quarter and the lively Utrechtsestraat. Well placed for public transport, including trams and the metro (Weesperplein station).

Description
With a floor area of approx. 90m2, this second-floor flat has a sunny south-facing terrace of approx. 11m2 at the rear and a balcony at the front. The interior is light and boasts exclusive features such as impressive, high ceilings (approx. 3.75m), high windows with a canal view to the front, period panelled doors and doorframes, original room-divider cupboards, ornamented ceilings and a herring-bone parquet floor. Both the front and back of the flat have double-glazing with wooden frames.

Layout
This second-floor flat is reached by a lovely, spacious staircase with original details.
Second floor: entrance hall, passage, a meter cupboard, bathroom with toilet, separate kitchen with access to the rear terrace, traditional 19th-century living room with dividing cupboards comprising a dining-room with balcony at the front and living-room at the back, and a bedroom with a wash-basin at the front, adjacent to the living space.

Kitchen
Simple separate kitchen with a tiled counter and back wall, upper and lower cupboards, 1½-size sink with a lever mixer tap, boiler, separate 4-burner gas hob with oven, chimney-piece, space for a fridge, and washing machine and dryer connections.

Sanitary facilities
Simple bathroom with a yellow floor and white wall tiles, comprising a wash-basin, shower and toilet.

Utilities
Gas heaters and boiler;
Electrical installation, distribution board complete with earth leakage circuit breaker.
Electric ventilation in the bathroom;
Electric sun canopy at the back;
Videophone.

Homeowners' Association
Homeowners' Association Stadhouderskade 129, Amsterdam. The accounts are handled by the owners. The service charges amount to € 70,= per month. The Homeowners' Association is registered with the Chamber of Commerce.

Special features/characteristics
Imposing building;
Balcony at the front and terrace at the back;
Wooden window frames with double-glazing, excluding the upper window at the front;
Herring-bone parquet floor;
High, ornamented ceiling and original interior window frames and doors;
Built circa 1881.
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl