Tuin van Hera 14 Amsterdam, Oosterparkbuurt

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Herenhuis
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  2017
Wijk  :  Oosterparkbuurt
Ligging  :  Aan rustige weg, aan water, in woonwijk, vrij uitzicht
Energielabel  :  Klasse A
Woonoppervlakte  :  235 m²
Externe bergruimte  :  5 m²
Perceeloppervlakte  :  139 m²
Inhoud  :  649 m³
Totaal aantal kamers  :  7
Aantal slaapkamers  :  5
Tuin  :  Fraai aangelegd, 5 x 6 m
Parkeergelegenheid  :  Parkeerplaats
Overig parkeren  :  op eigen terrein
Overige ruimte  :  toilet, hal
Omschrijving:
***English translation below***

Oranje Vrijstaatkade/Tuin van Hera 14.

Groot karakteristiek gezinshuis/herenhuis met vier slaapkamers, twee badkamers, tuin op het zuiden en parkeerplaats op eigen terrein. Midden in de stad, op een rustige en kindvriendelijke locatie met zicht op groen en de Ringvaart.

Ligging
Fraaie ligging aan kade op een centrale locatie in Amsterdam Oost op de rand van de Watergraafsmeer, vlakbij het Oosterpark. Het huis ligt aan een zijde aan een autoluwe straat en aan de andere zijde aan de rustige autovrije Oranje Vrijstaatkade. Op loopafstand zijn er tal van voorzieningen zoals het recent gerenoveerde Oosterpark, de winkels op de Linnaeusstraat, de Middenweg, het winkelcentrum Oostpoort, de Dappermarkt, Park-Frankendael en het Flevopark. In de buurt zijn er veel gezellige (eet)cafés, restaurants en culturele uitgaansgelegenheden te vinden. Gunstige ligging ten opzichte van de metro, het NS station Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam Amstel, de Ring A-10 en de A-1. Ideale locatie voor gezinnen vanwege groot aanbod van crèches, basis- en middelbare scholen en sportclubs in de nabije omgeving.

Omschrijving
De recent gebouwde kadewoning heeft een oppervlakte van circa 235m2 en bestaat uit vier woonlagen en een kelder. De uitstraling refereert aan de voormalige industriebebouwing van de Oostergasfabriek die hier vroeger stond. De hoge plafonds op de begane grond en een dubbelhoge pui aan de tuinzijde zorgen voor veel lichtinval. Binnen is de woning schitterend afgewerkt met een super de luxe keuken, zeer luxe badkamers, woonbeton en houten vloeren, hoge binnendeuren en vloerverwarming. Uiteraard is de hele woning goed geïsoleerd en energiezuinig. Heerlijke zonnige met zorg gecreëerde/ontworpen groene stadstuin inclusief vertical garden. direct bereikbaar vanuit de woonkeuken. Voor de privacy ligt de tuin verhoogd ten opzichte van het maaiveld. Een trap biedt toegang tot de kade. Aan de voorzijde van het huis kun je een of twee auto's kwijt op eigen terrein. Hier bevindt zich tevens de schuur.

Indeling
Kelder: kamer/berging.
Begane grond: entree, meterkast, garderobekast, separaat toilet met fontein, luxe open keuken met spoeleiland, voorzien van luxe inbouwapparatuur, woon-/eetkamer met toegang tot de achtertuin.
Eerste verdieping: woonkamer met gashaard en pantry.
Tweede verdieping: overloop, bergkast, twee slaapkamers aan de voorzijde, moderne badkamer voorzien van een wastafelmeubel, ligbad, toilet, inloopdouche en handdoekradiator en een slaapkamer met Frans balkon aan de achterzijde.
Derde verdieping: overloop, kamer met wasmachineaansluiting aan de voorzijde, moderne badkamer met wastafelmeubel, inloopdouche en toilet, walk through closet met kasten voorzien van cv ketel en mechanische ventilatie, slaapkamer met Frans balkon aan de achterzijde.

Keuken
Super de luxe groene Eginstill keuken met marmeren aanrecht, betegelde achterwand en een spoeleiland met verzonken spoelbak voorzien van een Quooker. De keuken is uitgevoerd met veel kastruimte en luxe kwaliteitsapparatuur (NEFF) te weten: 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, combi-oven, koelkast en vaatwasser.

Sanitair
Begane grond: separaat toilet met fontein.
Tweede verdieping: moderne badkamer voorzien van een wastafelmeubel met inbouwkranen en spiegel met verlichting, inloopdouche, ligbad, toilet en handdoekradiator.
Derde verdieping: moderne badkamer voorzien van een wastafelmeubel met inbouwkranen en spiegel met verlichting, riante inloopdouche, ligbad en toilet.


Installaties
Verwarming en warmwater middels cv ketel (Itho Daalderop, bouwjaar 2017);
Mechanische afzuiginstallatie;
Warmte terugwininstallatie;
Moderne elektrische-installatie, groepenkast voorzien van 11 groepen met 3 aardlekschakelaars;
Domotica systeem;
Alarm;
Automatisch bewateringssysteem
Elektrisch zonnescherm;
Gashaard.

Erfpacht
Het betreft erfpachtgrond waarop de Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van 2000 van toepassing zijn. De herziening van het erfpachtrecht kan plaatsvinden op 15 juli 2065. Er is een tienjaarlijkse canon van toepassing. De huidige canon bedraagt € 8.356,= per jaar. Indien de erfpachtvoorwaarden voor 31 december 2019 worden omgezet naar eeuwigdurende erfpacht dan bedraagt de canon vanaf 2065 (indicatief) circa € 2.341,= per jaar.

Bijzonderheden
Luxe afwerking;
Vier slaapkamers;
Twee badkamers;
Woonbeton op de begane grond, eiken houten vloeren op de overige verdiepingen;
Stompe binnendeuren met houten deurkozijnen;
Gestuukte wanden en plafonds;
Tuin;
Berging;
Parkeerplaats;
Energielabel A;
Erfpachtcanon is meestal fiscaal aftrekbaar;
Recente bouw, opgeleverd in 2017.

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegronden*

Large, distinctive four-bedroom family home/townhouse, with two bathrooms, south-facing garden and on-site parking space. In the heart of the city in a quiet and child-friendly location with views of green areas and the Ringvaart canal.

Location
Pleasant, quayside and central location in Amsterdam Oost on the fringe of Watergraafsmeer, near the Oosterpark. The house is situated between a low-traffic street and the quiet, traffic-free Oranje Vrijstaatkade. Numerous facilities are within walking distance, such as the recently renovated Oosterpark, the shops at Linnaeusstraat and Middenweg, the Oostpoort shopping centre, the Dappermarkt, Park-Frankendael and the Flevopark. There are plenty of convivial cafes, restaurants and cultural venues in the vicinity. Situated favourably to the underground, Muiderpoort and Amstel railway stations, the A-10 ring road and the A-1. An ideal location for families due to the wide range of crèches, primary and secondary schools, and sports clubs in close proximity.

Description
This recently built quayside residence has a floor area of ca. 235m2, comprising four storeys and a basement. Its appearance reflects the former industrial architecture of the Oostergasfabriek gas factory which previously stood here. The high ground floor ceilings and a double height facade fronting onto the garden allow plenty of natural light to enter. The home's interior has been finished beautifully, with a super deluxe kitchen, ultra-plush bathrooms, polished concrete and wooden floors, high interior doors and underfloor heating. It goes without saying that the entire house is well-insulated and energy efficient. The thoughtfully created and designed, delightfully sunny and green city garden, including vertical elements, is directly accessible from the kitchen. To ensure privacy, the garden is raised above ground level. A stairway gives access to the quay. At the front of the house there is on-site space for one or two cars. The shed is also located here.

Layout
Basement: room/storage room.
Ground floor: entrance, meter cupboard, cupboard for coats, separate toilet with hand basin, luxury open-plan kitchen including island with sink and luxury built-in appliances, a living room/dining room with access to the back garden.
First floor: living room with gas fireplace and kitchenette.
Second floor: landing, storage closet, two bedrooms at the front, a modern bathroom with basin, bath, toilet, walk-in shower and towel radiator, and bedroom with Juliet balcony at the rear.
Third floor: landing, room with washing machine connection at the front, modern bathroom with basin, walk-in shower and toilet, walk-through closet with cupboards containing a central heating boiler and exhaust ventilation, bedroom with Juliet balcony at the rear.

Kitchen
Super deluxe green Eginstill kitchen with marble counter, tiled splashback and a kitchen island with flush mount sink and Quooker. The kitchen has been designed with plenty of cupboard space and luxury high-quality NEFF appliances: 5-ring gas cooker, extraction hood, oven, combi-oven, refrigerator and dishwasher.

Sanitary facilities
Ground floor: separate toilet with hand basin.
Second floor: modern bathroom with basin, built-in taps and mirror with lighting, walk-in shower, bath, toilet and towel radiator.
Third floor: modern bathroom with basin, built-in taps and mirror with lighting, spacious walk-in shower, bath and toilet.

Utilities
Heating and hot water by means of central heating boiler (Itho Daalderop, year of construction 2017);
Mechanical exhaust ventilation system;
Heat recovery system;
Modern electrical installation, fuse box comprising 11 groups with 3 residual current devices;
Home automation system;
Alarm;
Automatic sprinkler system;
Electric awning;
Gas fireplace.

Leasehold
The house is on leasehold land, to which the Municipality of Amsterdam's General Terms and Conditions of 2000 apply. The right of leasehold may be reviewed on 15 July 2065. The ground rent is fixed for ten years. The present ground rent is EUR 8,356 per year. Should the ground lease conditions be changed to perpetual ground lease before 31 December 2019, the ground rent from 2056 will be (approximately) ca. EUR 2,341 per year.

Special features/characteristics
Luxury finish;
Four bedrooms;
Two bathrooms;
Polished concrete floors on the ground floor, oak wood flooring on the other storeys;
Flush interior doors with wooden doorframes;
Plastered walls and ceilings;
Garden;
Storeroom;
Parking space;
Energy label A;
Annual ground rent is usually tax deductible;
Recent construction, completed in 2017.
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl