Watteaustraat 23 - I Amsterdam, Apollobuurt

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Appartement
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1938
Wijk  :  Apollobuurt
Ligging  :  Aan rustige weg, in woonwijk
VVE bijdrage  :  160 p/mnd
Woonoppervlakte  :  107 m²
Externe bergruimte  :  8 m²
Inhoud  :  300 m³
Totaal aantal kamers  :  5
Aantal slaapkamers  :  3
Overige ruimte  :  toilet, tochtportaal, hal, berging, balkon
Omschrijving:
***English translation below***

Recent gerenoveerd 5-kamerappartement met drie slaapkamers, twee zonnige balkons en een aparte zolderberging op toplocatie in Amsterdam Oud-Zuid. Het betreft een goed ontworpen woning gelegen op de eerste verdieping met eigen opgang, op een prachtige locatie met uitzicht op water aan de voorzijde en groen aan de achterzijde.

Ligging
Het appartement is gelegen op een gewilde locatie in het stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid. De door Berlage en de Amsterdamse School ontworpen Apollo-buurt kenmerkt zich door een ruime luxueuze opzet met veel pleinen en statige groene lanen. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht op het Olympiaplein, de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat. Daarnaast bent u binnen enkele
minuten op de Ring A-10, en zijn Station Amsterdam Zuid, de Zuidas en het groene, fraai aangelegde Beatrixpark op slechts 5 minuten loopafstand. Binnen 15 minuten bent u op Schiphol Airport dat slechts 1 treinhalte verder ligt. Diverse goede basis- en middelbare scholen, waaronder het Gerrit van der Veen College en The British School, liggen plezierig dichtbij. Fietsend zijn het Vondelpark, het Amsterdamse Bos, het Museumplein met het Concertgebouw en de P.C. Hooftstraat binnen 10 minuten bereikbaar. Ook op het Olympiaplein vindt u een zeer breed winkelaanbod, van de befaamde Franse bakker Le Fournil de Sebastian tot en met Marqt en diverse restaurants. Sporten doet u op de sportieve Zuidas, bij AVV Swift en in het Olympisch Stadion.

Omschrijving
Het gelijkvloerse appartement heeft een oppervlakte van circa 107 m2 en is gelegen op de eerste
verdieping van een typisch jaren '30 gebouwd complex. Het beschikt over een royale hal en twee zonnige balkons op het oosten. Vanaf de twee balkons kijkt u weids uit op de groene binnentuin. U wordt wakker met de zon in de slaapkamer en geniet vanaf circa 14.00 uur 's middags van de zon in de woonkamer. Aan de voorzijde geeft de erker ruim uitzicht op het water van het Zuider Amstelkanaal. Er heeft een aantal jaren geleden een grondige renovatie plaatsgevonden. Bij deze verbouwing is van binnen van alles onder handen genomen en luxe afgewerkt. Er is een goed doordachte indeling gemaakt waarbij de keuken bij de woonkamer is betrokken, met een doorkijk vanuit de keuken naar de hal, er is een luxe keuken en extra sanitair geplaatst. Doordat alle radiatoren zijn vervangen door comfortabele vloerverwarming die per zone regelbaar is, wordt het vloeroppervlak maximaal benut. Verder is de elektrische installatie vervangen, is de woning drempelloos afgewerkt met een fraaie grijze gietvloer en zijn de wanden en plafonds gestuct en geschilderd.

Indeling
Via de eigen entree, komt u in het tochtportaal met originele marmeren lambrisering en geventileerde trapkast die ruimte biedt aan wasmachine en -droger. In de centrale hal vindt u de meterkast met bergruimte voor trap en stofzuiger en separaat het eerste gastentoilet. Twee slaapkamers aan de voorzijde, lichte en-suitewoonkamer met hoge plafonds en originele suitedeuren met glas in lood, omlijstende boekenkast en twee voorraadkasten. Erker aan de voorzijde, eetkamer met luxe open keuken en toegang tot beide balkons aan de achterzijde, moderne badkamer en master bedroom die tevens toegang biedt tot het tweede balkon aan de achterzijde. Hoogte van de plafonds is circa 2,80 meter. De zolderkamer/berging op de vierde verdieping is via het algemene trappenhuis is bereikbaar.

Keuken
Luxe witte open keuken met een rood composiet Silestone aanrechtblad en een verzonken spoelbak met Quooker. De keuken is uitgevoerd met inbouwspots, een groot aantal boven- en onderkasten en kwaliteitsapparatuur.

Sanitair
Luxe badkamer met grijze gietvloer en zwarte wandtegels, voorzien van wastafelmeubel met twee wastafels, spiegelkastjes met verlichting, inbouwspots, riant ligbad met thermostaatkraan en handdouche, ruime inloopdouche met glazen douchewanden, easydrain, thermostatische regen- en handdouche, zwevend toilet en vloerverwarming. In de hal vindt u een separaat gastentoilet met zwevend wandcloset en fontein.

Installaties
Verwarming en warmwater middels cv ketel Intergas Kompact HR, bouwjaar 2004;
Moderne uitgebreide elektrische-installatie, groepenkast voorzien van aardlekschakelaar;
Mechanische, draadloos instelbare ventilatie;
7- Zones vloerverwarming per ruimte draadloos te bedienen.

Vereniging van Eigenaren
Vereniging van Eigenaars Watteaustraat 19/25 te Amsterdam. De administratie wordt professioneel beheerd door Ter Linden en Heijer VvE beheer. De servicekosten bedragen circa € 160,= per maand. Het betreft een gezonde en actieve VvE. De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Erfpacht
Het betreft erfpachtgrond waarop de Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van 2000 van toepassing zijn. De herziening van het erfpachtrecht kan plaatsvinden op 15 februari 2056. Er is een jaarlijkse canon van toepassing. De huidige canon bedraagt € 1.827,45 per jaar.

Bijzonderheden/kenmerken
Gerenoveerd;
Drie slaapkamers;
Geheel voorzien van dubbel glas;
Gietvloer met vloerverwarming;
Geïsoleerde vloeren;
Deels geïsoleerde plafonds,
Gestuukte wanden en plafonds;
Originele binnenkozijnen, en-suitedeuren met glas in lood en paneeldeuren;
Twee balkons;
Zolderberging;
Gelegen in een gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht;
Mogelijkheid voor twee parkeervergunningen, thans geen wachtlijst;
Bouwjaar omstreeks 1938.

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegrond*

Recently renovated 5-room flat with 3 bedrooms, two sunny balconies and separate storage area in the attic, all in a top location in Amsterdam Oud-Zuid. This is a well-designed home on the first floor with its own entrance, in a lovely location and with views across water to the front and gardens to the rear.

Location
The apartment is in a prime location in the Amsterdam-Zuid district. The Apollo neighbourhood, designed by Berlage and the 'Amsterdam School', is characterised by a generous, luxurious layout with many squares and grand, leafy avenues. Day-to-day shopping facilities are on hand on the Olympiaplein, Beethovenstraat and Cornelis Schuytstraat. A few minutes will also take you to the Zuidas, the commercial heart of Amsterdam, or to the pretty, green Beatrixpark. There is a range of popular schools, including The British School of Amsterdam, conveniently at hand. The city centre can be reached in 10 minutes by bicycle.

Description
The flat, which is all on one level, has a floor area of around 107 m2 on the first floor of a typical 1930s complex. There is a generous entrance hall and two sunny, east-facing balconies. Both balconies offer delightful vistas across the gardens to the rear. You wake up with the sunrise shining into the bedroom and, by afternoon, you can enjoy the sunshine in the living room. The bay window to the front offers broad views across the water of the South Amstel Canal. The property was thoroughly renovated a few years ago. The renovation involved every part of the property, which has been finished to luxurious standards. The internal subdivision was well thought out, with the kitchen being laid out open-plan with the living room, and a cased opening between the kitchen and the hallway. A deluxe kitchen and extra sanitary facilities were also installed. The floor area was maximised through replacement of the old radiators with comfortable underfloor heating, which is zone-controlled. The electrical system was also replaced and the home was provided with handsome, threshold-free, grey cast floors, as well as plasterwork and painting of the internal walls and ceilings.

Layout
You enter the vestibule via the flat's own entrance, with its original marble panelling. There is a ventilated stair cupboard offering space and fittings for a washing machine and drier. The main hallway has a cupboard with the meters and storage space for cleaning equipment, as well as a separate guest WC. There are two bedrooms facing the front, a bright living room with a high ceiling and original glazed connecting doors, framed by fitted bookshelves and two storage cupboards. There is a bay window to the front and a dining area with deluxe open-plan kitchen and access to the two balconies to the rear. Modern bathroom. Master bedroom that also affords access to the second balcony at the rear. The ceilings are around 2.80m tall. The storage area on the fourth floor can be reached via the common stairwell.

Kitchen
Deluxe, white, open-plan kitchen with red composite Silestone counters and a recessed kitchen sink, also fitted with a Quooker tap. The kitchen has fitted recessed spotlights and is generously supplied with fitted wall- and floor-mounted storage units and high-quality appliances.

Sanitary facilities
Luxurious bathroom with grey polished concrete floor and black wall tiles, fitted with double pedestal wash-hand basins, illuminated mirror-fronted cupboards, recessed spotlights, generous bath with thermostatic mixer tap and hand-held shower, spacious walk-in shower unit with glass shower enclosure, Easy Drain, thermostatically controlled overhead and hand-held shower heads, wall-hung WC and underfloor heating. There is a separate guest WC off the hallway, with wall-hung WC and hand basin.

Special features/characteristics
Renovated;
Three bedrooms;
Cast floor with underfloor heating;
Insulated floors;
Partially insulated ceilings;
Plastered walls and ceilings;
Original interior window frames, interior glazed doors and panel doors;
Two balconies;
Storage;
The property is situated in an area designated as a conservation area;
Possibility of obtaining two parking permits, with no waiting list at present;
Year of construction around 1938.

Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl