Willemsparkweg 217 AMSTERDAM, Vondelparkbuurt

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Heel pand
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1896
Wijk  :  Vondelparkbuurt
Ligging  :  In woonwijk
Woonoppervlakte  :  430 m²
Perceeloppervlakte  :  189 m²
Inhoud  :  1.290 m³
Totaal aantal kamers  :  13
Aantal slaapkamers  :  11
Tuin  :  Normaal, zuid, 7 x 14 m
Overige ruimte  :  toilet, gang, berging
Omschrijving:
Rijksmonumentaal pand uit 1896 bestaande uit vijf volwaardige verdiepingen met diepe achtertuin op zuiden. Gebouwd in Art Nouveau stijl naar ontwerp van de Amsterdamse architect Gerrit van Arkel. Bijzondere interieur afwerking van onder andere eetkamer en salon, hoge plafonds en bijzondere gevelarchitectuur. Het pand dient gerenoveerd te worden. Gelegen op eigen grond!

Ligging
Het pand ligt op een toplocatie in Amsterdam Oud-Zuid, in de meest geliefde buurt van Amsterdam aan de overkant van het Vondelpark en om de hoek van de Emmastraat, vlakbij Cornelis Schuytstraat.

Omschrijving
Geheel pand van circa 430m2. Het pand karakteriseert zich door de Art Nouveau stijl en wijkt af van de overige panden in de straat en steek door zijn hoogte boven de belendende panden uit. Het pand omvat een beneden- en een bovenhuis doch is niet kadastraal gesplitst. Het benedenhuis met eigen entree bestaat uit een souterrain (plafondhoogte circa 2,60 meter) met toegang tot de achtertuin, een bel-etage (plafondhoogte circa 3,55 meter) en eerste verdieping (plafondhoogte circa 3,35 meter). Het bovenhuis met eigen entree bestaat uit een tweede en derde verdieping (eveneens hoge plafonds) en heeft een vaste trap naar het platte dak. Het pand beschikt nog over veel fraaie originele elementen zoals paneeldeuren, binnenkozijnen, ensuite-deuren met bijbehorende kasten en twee waardevolle stijlkamers in het benedenhuis.

Indeling
Souterrain: gang, separaat toilet, keuken aan de voorzijde, berging onder de entree, badkamer aan de achterzijde, kamer met entree aan de voorzijde, monumentale stijlkamer aan de achterzijde voorzien van houten lambrisering en schouw, aansluitend een veranda en riante zonnige achtertuin op het zuiden (circa 14 bij 7 meter).
Bel-etage: chique entree, met marmeren trap, gang met garderobe-nis en meterkast, kamer ensuite met suitedeuren en kasten, monumentale voorkamer, achterkamer met sierplafond, met aansluitend een serre voorzien van glas in lood ramen, separaat toilet en een keuken aan de achterzijde met balkon.
Eerste verdieping: overloop, separaat toilet, badkamer aan de achterzijde, kamer ensuite met suitedeuren en kasten en een balkon aan de achterzijde, zijkamer met balkon aan de voorzijde.
Tweede verdieping: overloop, separaat toilet, keuken aan de achterzijde, badkamer, meterkast, ensuite met suitedeuren en kasten en een balkon aan de achterzijde, zijkamer met balkon aan de voorzijde.
Derde verdieping: overloop met fonteintje, separaat toilet, keuken aan de achterzijde, badkamer, berging voorzien van cv ketel, slaapkamer aan de voorzijde, slaapkamer aan de achterzijde, en een kleinere slaapkamer met dakkapel aan de voorzijde.

Installaties
Benedenhuis: centrale verwarming en warmwater middels cv ketel (Intergas, bouwjaar 2013), elektrische installatie voorzien van 4 groepen met aardlekschakelaar.
Bovenhuis: centrale verwarming en warmwater middels cv ketel (Nefit Ecoline, bouwjaar 2009), elektrische installatie voorzien van 6 groepen met aardlekschakelaar.

Auto en openbaar vervoer
Het pand is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S100 en S108). Op loopafstand zijn tramlijnen 2, 16 en buslijnen 145, 170, 172, 174 en 272 te bereiken. Parkeren door middel van vergunningensysteem, op de openbare weg is het betaald parkeren.

Bijzonderheden/kenmerken
Rijksmonument;
Hoge plafonds;
Plat dak;
Twee monumentale stijlkamers;
De suitedeuren zijn op verschillende etages uit het zicht onttrokken doch behouden;
Het pand staat volgens de gemeentelijke woningcartotheek te boek als 2 woningen;
Het pand dient gerenoveerd te worden;
Het pand is geschikt voor: zelfbewoning, gedeeltelijke verhuur, kantoor/praktijk aan huis of belegging;
Eigen grond;
Bouwjaar 1896;

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegronden*
Contactgegevens:


Weteringschans 257, 1017 XJ Amsterdam
Telefoon: 020-7794959
E-mail: info@remkobijvoet.nl
Internet: https://www.remkobijvoet.nl